torsdag 27 oktober 2011

Stockholm filmfestival

Jag och E2 har bestämt oss för att verkligen börja utnyttja det faktum att vi bor i Sveriges största stad. Att spendera vinterhalvåret (en svensk omskrivning av det är svart som i en sotares arsle från oktober till och med april) under en filt i min soffa ÄR trevligt, men man skulle lika gärna kunna göra det i Gnarp.

Vi började med att gå på Fotografiska och se Nick Brandts utställning med syster. Därefter blev det Bio Rio och invigningen av deras bar-bio. På söndag ska vi besöka den nyöppnade utställningen "Inka - guldskatter i bergrummet" tillsammans med mina föräldrar, min moster, eventuellt syster och en klasskompis och dennes man. Tydligen kommer det vara guidad visning eftersom min moster är med i något arkeologiskt sällskap och de har bokat en gruppvisning för 20 personer. Tydligen hade många hoppat av och vi får agera gruppmedlemmar.

Den 19/11 startar Stockholms filmfestival, som jag älskar men sällan kommer iväg på. Nu har jag redan börjat kolla av programmet och hittat ett gäng filmer jag vill se. Det underbara är att utbudet är så stort och man verkligen lockas att se det man aldrig ser annars.

Skrapade lite på ytan och kom fram till att dessa verkar intressanta:

Damsels in Distress
The Art Of Getting By
All She Can
Terri
Natural Selection
50/50
The Guard
This Must Be the Place
Loverboy
The Source

Säkerligen finns det MASSOR utöver dessa som är bra, men det känns som om man får begränsa sig på något vis. Medlemskapet kostar 220:- för vuxna och 160:- för studenter. Filmerna kostar då 70:- istället för 120:-.

Projekt längre fram i tiden är Lena Ph. E2 ÄLSKAR Lena Ph.

Jag vill verkligen verkligen se Svansjön på dansens hus.

Dessutom ska Dirty dancing ha premiär någon gång i januari om jag förstått det hela rätt...?


SÅ...DJ. JAg och E2 förväntar oss mycket kultur när vi kommer!

1 kommentar:

  1. Typiskt att det Eriotiska muséet har lagt ner.. Men vi kan gå upp i Det Runde Tårn.. och se utsikten över staden. Vi ska till Christiana - Det är väl en stycke dansk kultur om något? Tivoli? Hmmm.. Vi har ju också såklart Louisiana.. Det moderna museet som ligger i Humlebæk. Kulturellt nog?

    SvaraRadera