onsdag 7 september 2011

Högt tempo

Började skolan förra måndagen och idag är första dagen jag känner mig helt frisk sedan dess. Träningen har fått vänta, vilket är skönt utifrån lathetsperspektivet men samtidigt saknar jag det. Känner mig stel och öm om jag inte får jobba med kroppen.

Skolan har ett enormt tempo. Den 21/9 har vi första tentan. Nervsystemets anatomi och fysiologi, väldigt intressant men svårsmält. Ovanan med termerna gör att jag blandar ihop begreppen och jag är sjukt tacksam över att ingen ber mig plocka ihop människan bit för bit. Den personen skulle nog ha vissa kroppsliga problem om vi säger så. Och troligen mentala.

Föreläsaren vi haft har varit väldigt rolig och gärna grottat ner sig i "roliga" historier om vad som händer när man stänger av delar av hjärnan. Han hänvisar gärna till youtube och vad vi ska titta på "om vi blir intresserade" och vill "fördjupa oss"....

Klassen är bra. Studiegruppen är bra. Vissa märkliga individer som alltid. Mest fascinerad är jag över de som är sjukt associala...varför söker man sig till ett socialt yrke? Ok, forskningen finns, men ändå?

2 kommentarer:

  1. Hej på dig! Ohh "bara ett spel och inte blodigt allvar"? Nej nej nej du har så fel. Fotboll är på liv och död. Det finns få saker som väcker så många känslor och reaktioner som fotboll gör.
    Elli får nog helt enkelt hjälpa dig att se det härliga i fotboll. :)

    SvaraRadera
  2. Jag måste ändå ge henne cred som försöker. För sport är ju trots allt fantastiskt. Med sport blir man helt enkelt en lyckligare människa (när det går bra dvs).
    Och jag hoppas att du följde med henne på dam-VM för det borde ha varit en upplevelse!

    SvaraRadera