måndag 8 augusti 2011

Schlagerkvällen enligt mig

Jag gillar inte schlager. Jag kan tycka det är trallvänligt och trevligt men inte "wow". Det är kul att kolla på Eurovision eftersom vissa bidrag är så fantastiskt genomusla. Däremot har jag E1 och E2 som ÄLSKAR schlager. Hur mycket hade jag nog inte riktigt förstått förrän under Prides schlagerkväll.

Jag kom dit strax innan 18 och letade reda på E1 och E2. Det visar sig att kön utan för Kungsan är grymt lång men att de har fått någon typ av inträdesband av E2s fd lammkött och kunde glida in utan problem. Jag kände inte riktigt att jag orkade stå och köa för schlager så jag vinkade hej då. Jag märker att E2 är jättestressad och smått uppe i varv (läs halvt hysterisk). När jag gått en bit ringer hon och säger att de inte kollar så noga i entrén och att F kommer ut för att hämta mig.

Sagt och gjort går jag tillbaka, möter F och går mot ingången. En vakt stoppar oss och säger att det är fullt. Han tänker först inte släppa in F men en annan vakt ser hennes band och säger att hon får komma in. Då hugger hon tag i mig och släpar in mig med orden "Hon är med mig". Vakten var en sådan mes att han inte vågade stoppa oss.

Väl inne möter vi E2 och E1. E1 gå på toa innan vi går till scenen, vilket E2 motvilligt går med på men "VI FÅR FAKTISKT SKYNDA OSS; DET BÖRJAR NÄRSOMHELST!!!!!!"

Jag har vid det här laget insett att jag glömt plånboken hemma men att det inte gör så mycket eftersom jag tänkte ta det lugnt.

Efter toabesöket ställer vi oss en bit ifrån scen, vilket jag är OK med. E2 och E1 börjar dock dra in oss i folkmassan (visade sig att vi var 14000 personer till slut) och jag himlade ögonen inombords. F drar och fixar öl och jag inser att jag är ensam med två dårar. Lyckan har inga gränser när allt drar igång och utbrott som "JAAAAAAAG DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR" "IIIIIINGENTING KOMMER NÅGONSIN ÖVERTRÄFFA DET HÄR!!!!!!!!" "JAAAAAAA DÅ KOMMER LÅT XXXXX SEN JAAAAAAAAA" mosar mina trumhinnor. Poängtera att bägge är från Borlänge och deras jäkla dialekt skär sig på höga oktaver. sen var det hopp, dans och falsettskrik.

Nu var det inte som om jag led, utan jag hade skoj. Däremot var hela grejen alldeles för lång. Jag pallar inte att stå på asfalt i så många timmar. När jag beklagade mig blängde E2 och muttrade "men gå hem då".

Jag roade mig med att gå och köpa öl och cider åt gänget, vilket var en enormt fin gest. På vägen tillbaka fick jag gnida mig mot oräkneliga manliga honomsexuella som utbrast "men raaaaaring...jag kan inte dra in maaaagen mer" Bitvis satt jag fast och kom varken framåt eller bakåt.

När kalaset var slut visar det sig att E1s vän har gratisbiljetter till Patricia. E2 gick hem eftersom hon skulle jobba. Jag och F tar bussen till slussen med en väldigt full E1 som är hungrig. Det leder till att hon sitter och gråter utanför grillkiosken eftersom hon är full/trött/hungrig. F och jag övertygar henne om att hon kan gå hem och sova istället. Sedan drog vi till båten, där det visar sig vara skumparty. Behöver jag säg att kvällen blev smått galen? Slutar med att jag står i BH och trosor och dansar.

Tycker synd om taxichaffisen som fick sina säten nerblötta av massa skum :D

1 kommentar:

  1. Det ska erkännas att jag tyckte det blev lite långt med. Det har mest att göra med att de hade tagit så dåliga artister sista akten. Men om fröken hade dansat och hoppat lite mer med oss andra så kanske det inte hade gjort så ont i dina ben!!

    SvaraRadera